Bilder från SFI evenemang

Kontaktuppgifter

Svenska Finlands Idrottsförbund r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

sfi(at)idrott.fi

FO-nr. 0252163-5

Förbundssekreterare:
Björn Almark
bjorn.almark(at)idrott.fi
gsm +358 40 566 9181

Sportchef:
Petra Stenman
petra.stenman(a)idrott.fi
+358 40 723 4777

SFI:s kansli finns i Sportens hus i Sockenbacka i Helsingfors. Du kommer lättast till kansliet med lokatåg A, station Gjuteriet/Valimo.
De bussar som går längs Sockenbackavägen stannar också nära, t.ex. bussarna 14, 37, 38, 217, 218, 321, 322, 332.

Inloggning

Aktuellt SFI

Tillbaka

Lyckade SFI-mästerskap kronades av Susanna Törrönens nya finska rekordlyft och inofficiella världsrekord på 133kg

av Petra Stenman den 14.04.2018
(läst av 2257 besökare)

SFIM i Bänkpress i Nykarleby

Arrangörsföreningen Nykarleby kraftklubb hade marknadsfört tävlingarna bra då en talrik publik (långt över hundra personer) tagit sig till Stjärnhallen i Nykarleby i lördags. Applåderna rungade från läktaren vid varje lyckat lyft och stämningen var i topp.

Några stjärnor lyste dock med sin frånvaro, nämligen flerfaldige mästaren Ove Lehto som framgångsrikt representerat sin klubb ÅKK på Åland i ett flertal värdetävlingar. De är inte många SFIM som han missat under årens lopp. Ove,  i likhet med en annan framgångsrik styrkelyftstjärna, Susanna Virkkunen (Sibbo Vargarna), laddar bägge upp inför hemma-VM som går av stapeln i Vanda i maj.

En tredje VM-deltagare, nämligen Susanna Törrönen från SV var  i en klass för sig då hon lyfte nytt finskt rekord i klassisk bänkpress. Rekordet lyder nu på 133 kg och är självfallet inofficiellt världsrekord. Vi får hoppas att Susanna lyckas även i VM med minst lika gott resultat.

Starkast i Finland ( Yle Sporten)

Ordförande för SFI:s kraftidrottsråd, Magnus Häggblom, var mycket nöjd över de fina tävlingarna som lockat ett fyrtiotal deltagare varav hela elva representanter från värdföreningen. Nästa förbundsmästerskap ordnas i styrkelyft och tävlingarna hålls i Idrottshuset i Mariehamn 27 oktober i höst.

Vasabladet " Tung dag i Stjärnhallen i Nykarleby "