Bilder från SFI evenemang

Kontaktuppgifter

Svenska Finlands Idrottsförbund r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

sfi(at)idrott.fi

FO-nr. 0252163-5

Förbundssekreterare:
Björn Almark
bjorn.almark(at)idrott.fi
gsm +358 40 566 9181

Sportchef:
Petra Stenman
petra.stenman(a)idrott.fi
+358 40 723 4777

SFI:s kansli finns i Sportens hus i Sockenbacka i Helsingfors. Du kommer lättast till kansliet med lokatåg A, station Gjuteriet/Valimo.
De bussar som går längs Sockenbackavägen stannar också nära, t.ex. bussarna 14, 37, 38, 217, 218, 321, 322, 332.

Inloggning

Aktuellt SFI

Tillbaka

Från SFI - föreningarna deltar fem tjejer ; Viivi, Nea, Wilma, Saga och Sanni

av Petra Stenman den 28.06.2018
(läst av 3657 besökare)

VM i friidrott U20, Tammerfors , 10-15.7.2018

Den tionde juli startar Friidrotts-VM U 20 i Tammerfors med sammanlagt 1700 deltagare  från 32 länder.

Från SFI - föreningarna deltar fem tjejer ; Viivi, Nea, Wilma, Saga och Sanni

Yle sänder U20-VM i tv och på Arenan med svenskspråkigt referat

Första dagen tisdag 10.7  - Saga andersson hoppade sig till stavhoppsfinalen

Saga inledde på  395, sedan 410 och avslutningsvis ännu 420 som gav en given finalplats. Finalen hoppas under torsdag kväll. Onsdagen är mellandag

Medaljläge i hemma-VM

Saga och pappa / tränaren Nalle efter försöken under tisdagen. Nöjda miner!

 

Andra dagen Onsdag 11.7 - HIFK damerna viivi och nea till semifinal!

Viivi känner av pressen

Viivi öppnade starkt och häcktagningingen såg väldigt bra ända tills hon övergick till 16-stegs rytm, då hon verkade komma lite på häckarna. Förhoppningsvis var det för att spara sig till kommande loppen.

Nea sprang hela loppet igenom mycket balanserat på personligt rekord 58,82. Hon verkade ha en annan fartfördelning än mången annan och kom bra på slutet. Micke Ylöstalo kommenterade bra flickornas tider med, att Neas satsning var att komma till semifinal medan Viivi försökte spara sig för både semifinal och förhoppningsvis även en final. Vi skulle förståss inte ha något emot att se båda flickorna i finalen. ( text : Nalle Stenvik)

tredje dagen torsdag 12.7 - mycket att se fram emot

Förmiddag

Idag på torsdagen har vi igen SFI-idrottare som vill prestera i VM sammanhang.

På morgonen har flera finländare varit igång, och flera har gjort riktigt bra ifrån sig. Av SFI-idrottare har Sanni Pajasmaa från HIFK börjat sin 7-kamp riktigt bra. På 100m häck öppnade hon riktigt starkt, attackerade häckarna och sprang i mål en tiondels sekund från sitt personbästa (pb). I höjdhopp som var nästa gren i tur, gick hon lätt över sin öppningshöjd 153 cm och följande höjderna, men det krävdes tre hopp för att klara av 162 cm. Publikens stöd hjälpte  och på det tredje försöket på 165 cm klarade hon höjden och därmed förbättrade sitt pb.

På kvällen får vi njuta av SFI idrottares prestationer på 400m häck, där Viivi Lehikoinen och Nea Mattila skall försöka ta sig till final. På basen av tidigare prestationer borde Viivi ha en möjlighet till finalen, men då skall alting lyckas. Nea har redan gjort pb, men hon måste nog troligtvis förbättra ganska rejelt på tiden för att tävlingen för hennes del skall fortsätta. Som tur är inga resultat givna på förhand så vi hoppas på en glad överraskning.

 

Grädden i dagens tävling är väl Saga Anderssons final i Damernas stavhopp. I kvalet såg Saga väldigt stark ut och hon har alla möjligheter att kamma in en medalj. Jag hoppas få se en självsäker Saga Andersson som kommer in på idrottsplanen för njuta att få mäta sig med de bästa i världen. Får hon löpningen att fungera och staven bra i gropen kan hon förbättra sina  rekord. Hoppas tränarpappa Nalle Andersson kan hålla sig lika lugn som Saga.

LYCKA TILL / Nalle Stenvik

Eftermiddag

En spännande tävlingsdag i VM för U20 är förbi. I det finska landslagetlyckades speciellt bra Helena Leveelahti som tog silver i damernas diskus.

 SFI idrottarna presterade bra resultat och speciellt 400m häcklöparna fick det verkligen att stämma. Viivi Lehikoinen sprang sitt årsbästa resultat och Nea lyckades för andra gången i tävlingen förbättra sitt personliga rekord, denna gång till 58.26. Härligt att idrottarna lyckas då det gäller. För Viivis del såg det riktigt bra ut enda till 300m, men efter det började mjölksyrorna tynga och slutligen blev hon futtiga 2/100 sekunder från en final plats med tiden 57.70, men tiden räcker för en EM biljett (förhoppningsvis).

 Saga Andersson fick det tyvärr inte att stämma idag och slutade på 420 cm. En stor besvikelse för en ung idrottare, som ville prestera inför an aktiv hemmapublik. Kapacitet finns för betydligt högre hopp så får se hur högt det blir i framtiden.

 I damernas 7-kamp började det bra för Sanni Pajasmaa i häcklöpning 1/10 sekunder från personbästa och personligt rekord i höjd som lyder på 165 cm. I kulstötning var hon kanske lite ur rytm, men hyfsade 12,67 ca 70 cm från sitt bästa. Dagen avslutade hon med personligt rekord på 200m med 25.34. Det ser bra ut med tanke rekord i 7-kampen inför dans tre grenar, i vilka hennes (pb): Längd 5,73 m, Spjut 34,59 m och 800m 2:23,73

text : Nalle Stenvik

fjärde dagen Fredag 13.7 - sanni avslutade 7-kampen med rekord!

Sanni Pajasmaa blev en av de idrottare som gjorde personligt rekord under JEM i Tammerfors med sina 3 grenrekord och 5329 poäng som räckte till en 18:e placering.

femte dagen lördag 14.4 - stafettlaget in i elden

Damernas 4x400m försök gick av stapeln på lördag förmiddag. Löpordningen var Nea Mattila, Mette Baas, Wilma Lassfolk och som ankare Viivi Lehikoinen. Standarden på tävlingen var stenhård och det krävdes en til på 3.36 för att ta sig vidare. Tjejerna jobbade bra och gjorde en sluttid på 3.39. 58.

Hemsida

IAAF hemsida med bla Live resultat

Finlands lag:

Damer
100 meter: Sara Francis, Kiuruveden Urheilijat
200 meter: Sara Francis
400 meter: Mette Baas, Veitsiluodon Kisaveikot
3000 meter: Astrid Snäll, Forssan Salama
100 meter häck: Saara Keskitalo, Espoon Tapiot
400 meter häck: Viivi Lehikoinen HIFK-friidrott, Nea Mattila, HIFK-friidrott
3000 meter hinder: Astrid Snäll
Stav: Saga Andersson, Esbo IF
Tresteg: Ada Koistinen, Jyväskylän Kenttäurheilijat
Kula: Helena Leveelahti, Virtain Urheilijat
Diskus: Helena Leveelahti
Slägga: Kiira Väänänen, Varpaisjärven Vire
Spjut: Roosa Ylönen, Äänekosken Urheilijat, Elina Kinnunen, Uudenkaupungin Kenttäkarhut
Sjukamp: Saani Pajasmaa, HIFK-friidrott
Gång: Anniina Kivimäki, Lapuan Virkiä
4x400 meter: Viivi Lehikoinen, Nea Mattila, Mette Baas, Wilma Lassfolk, IF Kraft, Viola Westling, Turun Urheiluliittom Veera Perälä (reserv), Seinäjoen Seudun urheilijat

Herrar
100 meter: Samuel Purola, Oulun Pyrintö, Riku Illukka, Vantaan Salamat
200 meter: Samuel Purola, Riku Illukka
110 meter häck: Jesse Väyrynen, Jyväskylän Kenttäurheilijat
400 meter häck: Vesa Kittilä, Pyhäjoen Wirta
3000 meter hinder: Wilho Hautala, Lahden Ahkera
Stav: Santtu Koskiaho, Karijoen Tappara
Tresteg: Ikka Alingue, Janakkalan Jana
Kula: Arttu Korkeasalo, Lielahden Kipinä, Eero Ahola, Porin Yleisurheilu
Diskus: Eero Ahola, Porin Yleisurheilu
Slägga: Veikka Koskinen, Kauhajoen Karhu
Spjut: Teemu Narvi, Kankaanpään Seudun Leisku
Tiokamp: Juuso Toivonen, Ähtärin Urheilijat
4x100 meter: Samuel Purola, Riku Illukka, Konsta Alatupa, Kokkolan Työväen Urheilijat, Santeri Örn, Polvijärven Urheilijat, Tommi Mäkinen, Helsingin Kisa-Veikot, Daniel Savolainen, Jyväskylän Kenttäurheilijat