Kontaktuppgifter

Svenska Finlands Idrottsförbund r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

sfi(at)idrott.fi

FO-nr. 0252163-5

Förbundssekreterare:
Björn Almark
bjorn.almark(at)idrott.fi
gsm +358 40 566 9181

Sportchef:
Petra Stenman
petra.stenman(a)idrott.fi
+358 40 723 4777

SFI:s kansli finns i Sportens hus i Sockenbacka i Helsingfors. Du kommer lättast till kansliet med lokatåg A, station Gjuteriet/Valimo.
De bussar som går längs Sockenbackavägen stannar också nära, t.ex. bussarna 14, 37, 38, 217, 218, 321, 322, 332.

Inloggning

Nyhetsarkiv

Tillbaka

Som tidigare år arrangerade SFI ett försäsongs-cykelläger på den spanska östkusten i Denia - här kommer en rapport från lägret

av Petra Stenman den 25.03.2019
(läst av 1569 besökare)

Lägerraport från cykingens läger i Denia

Lägerrapport                                                                                                                                                                     1.3.2019/MSa

SFI-cykelläger 14.-24.2.2019 i Denia, Spanien

Deltagare: Kari-Pekka Martikainen (lagledare), André Haga (GIF), Vladyslav Makogon (GIF), Pyry Pohjantähti (Akilles), Samuli Öhman (Akilles), Roope Vainio (Akilles), Veeti Vainio (Akilles), Robin Bergman (Akilles)

Som tidigare år arrangerade SFI ett försäsongs-cykelläger på den spanska östkusten i Denia. På lägret deltog sju cyklister med lagledare. Lägrets målsättning var att under tio dagar samla på träningstimmar i sadeln och bygga grund för mer intensiv träning inför säsongstarten.

Lagledaren och fem cyklister reste ner vid lägerstarten d. 14.2. Två dagar senare förstärktes lägertruppen av Veeti Vainio och Samuli Öhman. Cyklisterna bosatte sig i ett stort hus med fyra sovrum och ett välutrustat kök för matlagning. De två första dagarna var det fruktansvärt kallt i huset, men det blev bättre så snart husvärden hämtat några extra värme-element.

Denia-området bjöd på ideala förhållanden för cykelträning. Det fanns gott om lugna vägar med träningsmöjligheter både i kuperad och platt terräng. Lahtis-föreningen TWL har sedan många år tillbaka använt Denia som träningsbas och även i år var TWL:s cyklister på plats en dryg kilometer ifrån huset som SFI hyrt.

För dagliga butiksresor hyrdes en bil som vid ett par tillfällen även användes till pacing. Vädret var bra under hela vistelsen och alla lyckades hålla sig friska.

Det översiktliga träningsprogrammet fältkoordinatorn hade tagit fram följdes endast i liten utsträckning. I stället körde var och en mer eller mindre enligt eget program vilket ledde till att man splittrades i mindre träningsgrupper. Framöver bör träningsprogram kunna samordnas bättre för att möjliggöra fler gemensamma träningspass och bättre samhörighet. För detta krävs långsiktig lägerplanering där cyklister och tränare i god tid kan synkronisera sina träningsprogram. 

Som helhet anses lägret ha varit lyckad.