Barnledarutbildning & Tränarfortbildning

BARNLEDARUTBILDNING
SFI Cykelrådet har för avsikt att inleda utbildning för barnledare i SFI-föreningarna och planeringen är under arbete. Barnledarutbildningen riktar sig till ledare inom cykelföreningarna som leder grupper av knattar 7-11 år.
Utbildningen består av en allmän föreläsningsdel (2 h.) och, en praktikdel bestående av löpning/allmän muskelkondition (4 h.), bägge förenämnda moduler är identisk med den som leds av friidrotten och kan med fördel göras över grenöverskridande
Utöver detta består utbildningen av en cykelspecificerad del med teori om cykelns mekanik och användning, cykelträning och tävling (2 h.). Den avslutande modulen består av cykelträning i praktiken med betoning på mångsidighet (2 h.).

UCI COACH DEVELOPMENT PROGRAM
Tränarutbildningen består av nivå 1-2 samt nivå 3.

Nivå 1-2 riktar sig till tränare som jobbar med juniorer och idrottare i utveckling. Utbildningen består av 2 kursmoduler (1/14 dagar och 2/11 dagar) Kursavgift ca 2.300 euro. Resekostnader till utbildningslandet tillkommer.

Nivå 3 riktar sig till erfarna tränare som kommer att jobba med cyklister på landslagsnivå. Kursen är ca 3 veckor och kostar ca 4.600 euro, resekostnader till utbildningsplatsen tillkommer.

Som utbildare fungerar experter hos UCI World Cycling Centre (WCC) team.

På frågor om utbildningen svarar Pia Sundstedt (pia.sundstedt(at)idrott.fi + 974 3304 7327