Introläger 2023

Det traditionella introduktionslägret ordnas i år för 2009/2010/2011-födda simmare. Under lägret kommer simmarna att få bekanta sig med de andra deltagarna och lära sig om SFI:s verksamhet inom simning. Lägret hålls i Piispala den 6–8 oktober 2023. 

Simmare och tränare från alla SFI föreningar är välkomna med till vår verksamhet! Alla SFI-föreningar kan anmäla högst sex (6) simmare och en tränare till lägret. Om kvoten inte fylls med förenämnda anmälningar så kan gruppen kompletteras med flera simmare som vill komma på lägret. 

Deltagaravgiften är 105 euro per person (inkl. full pension), resorna till och från lägret står var och en för själv. SFI fakturerar föreningarna för lägerkostnaderna.

Vi kommer att ha fyra simträningar och tre så kallade ”torrträningar”.

Anmälningarna görs av respektive förenings tränare elektroniskt via länken här under. Deadline för anmälan är den 31 augusti 2023.

Anmälningslänk:

https://forms.gle/cgBKbHM4ZYq4K6LTA


RAPPORT FRÅN INTROLÄGRET 2021

Simmarnas Introläger i Kuortane 2021 var en fin tillställning. 21 simmare och 5 tränare från fem olika föreningar deltog.

Vi började på fredag eftermiddag med välkomstföreläsning och därpå följande
simträning. Vi avslutade kvällen med innebandy och rörlighetsaträning.

Lördagen började vi med föreläsning om vad SFI är för något och höll en frågesport i ämnet. Kahoot frågesport är nog ett bra sätt att lära ut saker. Efter 28 kluriga frågor blev segrarna Joanna, Tiia, o. Michelle från Vasa.

Vinnarna i frågesporten

Första simningen på lördagen var det planerat att ha som tävlingsfart och det blev det verkligen! 100 meters fart uppdelad på 25m. Totalt 10×25 meter fult av varje gren, med återhämtning i emellanåt. Mycket bra simmat av alla!  Kvällens simpass var snabbhetsbetonat med olika lekar och tävlingar.
Också den träningen var lyckad. Lördagen avslutades med innebandy varvat med konditionsboll träning.

Söndagens enda simträning var som traditionellt King/ Queen of the Hill, där simmarna simmar 100- meters drag med start 1.45. Starttiden minskar med 1 sekund efter varje simmad 100 meter, vartefter simmarna inte hinner till starttiden, börjar dom simma 75m istället osv. ända ner till 25m. Vinnarna blev i år Joanna och Oskar båda från Korsholm.

Vi avslutade träningslägret med att tacka tränarna och belöna frågesport- och King/Queen of the Hill vinnarna.

King & Queen of the Hill

Tack för lägret! Ha en riktig God Jul!
Jari Kallio
Fältkoordinator SFI Simning