Introläger

RAPPORT FRÅN INTROLÄGRET

Simmarnas Introläger i Kuortane 2021 var en fin tillställning. 21 simmare och 5 tränare från fem olika föreningar deltog.

Vi började på fredag eftermiddag med välkomstföreläsning och därpå följande
simträning. Vi avslutade kvällen med innebandy och rörlighetsaträning.

Lördagen började vi med föreläsning om vad SFI är för något och höll en frågesport i ämnet. Kahoot frågesport är nog ett bra sätt att lära ut saker. Efter 28 kluriga frågor blev segrarna Joanna, Tiia, o. Michelle från Vasa.

Vinnarna i frågesporten

Första simningen på lördagen var det planerat att ha som tävlingsfart och det blev det verkligen! 100 meters fart uppdelad på 25m. Totalt 10×25 meter fult av varje gren, med återhämtning i emellanåt. Mycket bra simmat av alla!  Kvällens simpass var snabbhetsbetonat med olika lekar och tävlingar.
Också den träningen var lyckad. Lördagen avslutades med innebandy varvat med konditionsboll träning.

Söndagens enda simträning var som traditionellt King/ Queen of the Hill, där simmarna simmar 100- meters drag med start 1.45. Starttiden minskar med 1 sekund efter varje simmad 100 meter, vartefter simmarna inte hinner till starttiden, börjar dom simma 75m istället osv. ända ner till 25m. Vinnarna blev i år Joanna och Oskar båda från Korsholm.

Vi avslutade träningslägret med att tacka tränarna och belöna frågesport- och King/Queen of the Hill vinnarna.

King & Queen of the Hill

Tack för lägret! Ha en riktig God Jul!
Jari Kallio
Fältkoordinator SFI Simning

Inbjudan till SFI – simningen!

Introduktionsläger

Inbjudan till SFI – simningen!

SFI simningen arrangerar ett introduktionsläger för 2007/2008/2009 födda simmare. Under lägret kommer simmarna att bekanta sig med dom andra deltagarna och ledarna kommer att berätta om förbundets verksamhet. Lägret hålls på Kuortane idrottsinstitut
den 10.-12.12.2021.

Simmare och tränare från alla SFI föreningar är välkomna med till vår verksamhet!

Pga. att Kuortane blivit mycket populärt bland simföreningarna så har våra simtider minskat och vi har blivit tvungna att minska på mängden av simmare. SFI-föreningarna kan anmäla högst fyra (4) simmare och en tränare. Vi har plats för 20 simmare och 5 tränare. Om kvoten inte fylls med förenämnda anmälningar, så kan gruppen kompletteras med flera simmare som vill komma på lägret.

Deltagaravgiften per person är 90 €, resorna till och från lägret står var och en för själv. Vi kommer att ha fyra simträningar och tre s.k. ”torrträningar”

Anmälningarna görs med ”först till kvarn” metoden, av respektive förenings tränare elektroniskt via länken

Anmälan stängd!