Introläger i april 2024

Ett juniorläger ordnas för 2009/2010/2011/2012-födda simmare i Kuortane den 19–21 april 2024. Som ansvarig tränare fungerar Sara Riska. Hon får hjälp av landslagssimmaren Fanny Teijonsalo, som håller träningar och en föreläsning.

Simmare och tränare från alla SFI-föreningar är välkomna med. Föreningarna kan anmäla högst sex simmare och en tränare till lägret. Om kvoten inte fylls kan gruppen kompletteras med simmare från föreningar som redan har fyllt sin kvot. 

Deltagaravgiften är 115 euro per person (inkl. full pension), resorna till och från lägret står var och en för själv. SFI fakturerar föreningarna för lägerkostnaderna.

Anmälningarna görs av respektive förenings tränare elektroniskt via länken här under. Deadline för anmälan är söndagen den 7 april 2024.

Lägerinbjudan:

Leirikutsu suomeksi:

Anmälningslänk:

https://forms.gle/5qGBruvnGaUnMbvr8


RAPPORT FRÅN INTROLÄGRET 2021

Simmarnas Introläger i Kuortane 2021 var en fin tillställning. 21 simmare och 5 tränare från fem olika föreningar deltog.

Vi började på fredag eftermiddag med välkomstföreläsning och därpå följande
simträning. Vi avslutade kvällen med innebandy och rörlighetsaträning.

Lördagen började vi med föreläsning om vad SFI är för något och höll en frågesport i ämnet. Kahoot frågesport är nog ett bra sätt att lära ut saker. Efter 28 kluriga frågor blev segrarna Joanna, Tiia, o. Michelle från Vasa.

Vinnarna i frågesporten

Första simningen på lördagen var det planerat att ha som tävlingsfart och det blev det verkligen! 100 meters fart uppdelad på 25m. Totalt 10×25 meter fult av varje gren, med återhämtning i emellanåt. Mycket bra simmat av alla!  Kvällens simpass var snabbhetsbetonat med olika lekar och tävlingar.
Också den träningen var lyckad. Lördagen avslutades med innebandy varvat med konditionsboll träning.

Söndagens enda simträning var som traditionellt King/ Queen of the Hill, där simmarna simmar 100- meters drag med start 1.45. Starttiden minskar med 1 sekund efter varje simmad 100 meter, vartefter simmarna inte hinner till starttiden, börjar dom simma 75m istället osv. ända ner till 25m. Vinnarna blev i år Joanna och Oskar båda från Korsholm.

Vi avslutade träningslägret med att tacka tränarna och belöna frågesport- och King/Queen of the Hill vinnarna.

King & Queen of the Hill

Tack för lägret! Ha en riktig God Jul!
Jari Kallio
Fältkoordinator SFI Simning