Introläger 2022

Inbjudan till SFI-simningens introduktionsläger i Kuortane.

SFI-simningen arrangerar ett introduktionsläger för 2008/2009/2010-födda simmare. Under lägret kommer simmarna att bekanta sig med de andra deltagarna, och ledarna berättar om förbundets verksamhet. Lägret hålls på Kuortane idrottsinstitut den 2–4 december 2022.

Simmare och tränare från alla SFI-föreningar är välkomna med i vår verksamhet!

SFI-föreningarna kan anmäla högst 4 simmare och 1 tränare. Vi har plats för 40 simmare och 8 tränare. Om kvoten inte fylls med dessa anmälningar, så kan gruppen kompletteras med fler simmare från föreningarna.

Deltagaravgiften per person är 95 euro, resorna till och från lägret betalar var och en själv. Vi kommer att ha fyra simträningar och tre så kallade ”torrträningar”

Anmälningarna görs med ”först till kvarn-metoden” av respektive förenings tränare elektroniskt via länken.

Anmälningarna ska göras senast söndagen den 6 november.


RAPPORT FRÅN INTROLÄGRET 2021

Simmarnas Introläger i Kuortane 2021 var en fin tillställning. 21 simmare och 5 tränare från fem olika föreningar deltog.

Vi började på fredag eftermiddag med välkomstföreläsning och därpå följande
simträning. Vi avslutade kvällen med innebandy och rörlighetsaträning.

Lördagen började vi med föreläsning om vad SFI är för något och höll en frågesport i ämnet. Kahoot frågesport är nog ett bra sätt att lära ut saker. Efter 28 kluriga frågor blev segrarna Joanna, Tiia, o. Michelle från Vasa.

Vinnarna i frågesporten

Första simningen på lördagen var det planerat att ha som tävlingsfart och det blev det verkligen! 100 meters fart uppdelad på 25m. Totalt 10×25 meter fult av varje gren, med återhämtning i emellanåt. Mycket bra simmat av alla!  Kvällens simpass var snabbhetsbetonat med olika lekar och tävlingar.
Också den träningen var lyckad. Lördagen avslutades med innebandy varvat med konditionsboll träning.

Söndagens enda simträning var som traditionellt King/ Queen of the Hill, där simmarna simmar 100- meters drag med start 1.45. Starttiden minskar med 1 sekund efter varje simmad 100 meter, vartefter simmarna inte hinner till starttiden, börjar dom simma 75m istället osv. ända ner till 25m. Vinnarna blev i år Joanna och Oskar båda från Korsholm.

Vi avslutade träningslägret med att tacka tränarna och belöna frågesport- och King/Queen of the Hill vinnarna.

King & Queen of the Hill

Tack för lägret! Ha en riktig God Jul!
Jari Kallio
Fältkoordinator SFI Simning