Domarutbildning

Domarutbildningen koordineras av distrikten NÅID / ÖID / ÅID

Kontakta distrikten ifall du är intresserad av domarutbildning, speakerutbildning eller starterutbildning. SFI infomrerar om de utbildningar som pågår eller planeras. 

AKTUELLT INOM DOMARUTBILDNINGEN

MÅLKAMERAUTBILDNING

Sprid gärna nedanstående information vidare till era målkamerafunktionärer inom föreningen!

Enligt direktiv på SUL:s sidor, bör även målkamerafunktionärerna ha ett intyg/domarkort på att de gått en utbildning för att sköta uppgiften i synnerhet om den egna föreningen arrangerar (lite större) nationella friidrottstävlingar.

Det finns många målkameraskötare ute i föreningarna som kan sköta uppgiften praktiskt då de blivit instruerade av sina föregångare eller är självlärda. Alla har dock kanske inte alls genomgått någon teoridel för uppgiften. Enligt SUL:s direktiv bör man alltså även ha en sådan för uppgiften.

Vi har med Kimmo Lehtosaari, som för NÅID:s del fungerar som utbildare för målkamerafunktionärerna, funderat på att hålla en finskspråkig teoridel för målkameragänget så att alla kan få ett bevis/domarkort på att man är berättigad att sköta uppgiften. Teoridelen skulle gärna hållas före utesäsongen kör igång. Första möjliga alternativ för teoridelen SÖNDAG 19.4. Teoridelen skulle hållas i Sportkvarnens (Liikuntamylly) mötesrum, Helsingfors, nämnda söndag kl. 10 – 14. 

Meddela mig (Kim) gärna om datumet passar er samt anmäl er senast 30.3 till mig! Anmälningar och frågor kan riktas till Kim Österman. Frågor om teoridelen kan även riktas direkt till Kimmo Lehtosaari.

Kim Österman, NÅID-funktionärsutbildare, kim.osterman@fsu.fi

Kimmo Lehtosaari, målkamerautbildare, kimmo.juhani.lehtosaari@gmail.com