Fanny Teijonsalo och Fia Stenman i guldkamp

Fanny Teijonsalo och Fia Stenman gick en kamp om segern på 100 meter fritt i FM på kort bana. Teijonsalo drog det längsta strået i Uleåborg.

Fanny Teijonsalo blev mästare på 100 meter fritt. Foto: Mikael Nordman

Cetus Fanny Teijonsalo simmade 100 meter fritt på 54,80. Vasa Simsällskaps Fia Stenman var 45 hundradelar långsammare och fick nöja sig med silver då finländska mästerskapen på kort bana fortsatte i Uleåborg.

Wilma Sundt tog silver på 200 meter fjäril. Foto: Mikael Nordman

På 200 meter fjäril var Åbo Simnings Aliisa Soini i en klass för sig. Hon segrade på 1.12,88 och Helsingfors Simsällskaps Wilma Sundt fick se sig besegrad med 2,76 sekunder.

Maria Karvonen från Simmis Wanda tog brons.

Åbo Simnings Ajjuub Ezzat blev mästare på 200 meter medley. Han vann före Cetus Mihail Khanoukaev, som tog silver.

Nader Khalili fortsätter att skörda stora framgångar i FM. Foto: Mikael Nordman

Nader Khalili fortsätter att simma hem guldmedaljer.  På lördagen blev det tre segrar.

Vasa Simsällskaps Nader Khalili vann 100 meter bröst, 200 meter medley och 50 meter rygg under den andra tävlingsdagen.

Han var i gott SFI-sällskap i paraklasserna. Helsingfors Simsällskaps Ronja Hampf segrade på 100 meter fritt. I samma lopp var hennes klubbkompis Susanna Halme trea.

Halme tog också guld på 50 meter bröstsim.