FM 16/17 i Pedersöre / DAG 1

Live resultatservice

Live stream

Tävlingarna inleddes i strålande väder med 100m:s föröken i D16 och D17

I D16 tog sig HIFK:s Lina Tervo ( 12,67Q), Esbo IF:s Ella Paukku ( 12,75 Q), Fanny Östaman IF Drott (13,15Q) och Venla Lehtonen (13,20q) vidare till semifinal. Även IK Falkens Emma Fors ( 13,98) deltog i försöken. Ella och Lina tog sig sedan vidare även till final.

I D17 tog sig IFN:s Belinda Stenroos vidare till semifinal på tiden 13,09. VIS Ida Wiklund var sjuttonde dam på 13.31.

På 400m löps det försök i 16/17-års klasserna medan man i 19/22 kör direkta finaler. I H16 var Isak Höglund IF Drott snabbast med 59,97 och även Esbo IF:s Kristian Pirnes tog sig till kvällens final. I H17 tog sig Sibbo-Vargarnas Mikael Lehtimäki till final på tiden 53,42. Esbo IF:s Adnan Vuorinen löpte 57,64 och var tolfte.

På damsidan var HIFK:s Inka Pöyry snabbast i försöken i D16, och nästsnabbast Sjundeå IF:s Jelizaveta Tsubareva. I försöken löpte också HIFK:s Laura Einamo och Nora Koskela – Koivisto och Laura Ström från IF Nykarlebynejden.

I D17 var IF Raseborgs Saimi Lupala tredje snabbaste dam med 1.00,74. Sjundeå IF:s Margarita Tsubareva var fjortonde dam med 1.03,63.

En av de fösta finalerna som avgjordes under lördagen var H16 slägga och där placerade sig Borgå Akilles Aron Johansson som nionde med 46.45.

I D16 hoppade Borgås Gisela Bergström 5,25 och tog sig vidare till final liksom Emma Loo ( 5.01) , som även löper 800m idag. IF Drotts Tilda Höglund var 18:e och Sibbos Vanessa Lindberg 23:e. I D17 hoppade IK Falkens Andrea Rönnskär till final med resultatet 5.26.

Försöken på 800m löptes idag och finalen på lördag. I H16 löpte IF Raseborgs Oliver Heikkinen in på tiden 2.10,99 som berättigade till en tolfte plats. I H17 var Adnan Vuorinen 16:e man. Borgå Akilles Carla Jalkanen tog sig till final liksom HIFK:s Emma Nyström på damernas 800m i klassen D16. Pargas IF Emma Loo var tionde dam och Esbo IF:s Iina Appelqvist sextonde.

Patricia Källgren stod för den första medaljen för SFI-föreningarna under den första dagen. Den kom i diskus och det blev ett silver i D17 med resultatet 48,60.

Patricia Kellgren HIFK och silver i diskus i D17

Vasa IS herrar Ive Ntumba och Benjamin Olli tog sig vidare till final i H16 100m. Edward Wikar IF Drott var 20:e man i försöken. I H17 Var Rasmus Martin tredje snabbaste i försöken.

I H17 stav var Borgå Akilles Niklas Tallqvist fyar med personliga rekordet 410. Esbo IF:s Artom Kiviharjo är sjunde i tävlingen.

Leonard Markén från IF VOM drog ifrån på sista varvet på 3000m och gick i mål som ohotad etta i klassen H17. Vasa IS Petrus Genas som drog en stor del av loppet slutade som femma i tävlingen. I D16 var Teodora Westerlund tionde dam på samma sträcka och i H16 belade Sibbo-Vargarnas Robin fransman samma placering.

I D16 diskus placerade sig Liljendal IK:s Jonna Vireń på en sjättplats med 31,47. Esica Åminne var 18:e dam i fältet.

Petrus Genas och Leonard Markeń

100m:s finalerna blev rafflande spurtdueller. IF Sibbo- Vargarnas Rasmus Martin var först ut och knep en bronsmedalj i klassen H17. I D17 blev det en fjärdeplats för HIFK:s Lina Tervo och en femte plats för Esbo IF:s Ella Paukku.

Ive Ntumba visade framfötterna igen liksom inomhus i vintras och tog en medalj på kortaste sprintdistansen. Ett brons blev det för honom ( 11,11) och VIS och en fjärdeplats för klubbkompisen Benjamin Olli ( 11,21)

400m:s finalerna avslutade dagen. I H17 finalen placerade sim Mikeal Lehtimäki Sibbo-Vargarna på en åttonde plats med 54,10. I D16 var IF Raseborgs Saimi Lupala femma. Inka Pöyry HIIFK vinner D16 med tiden 56,20 och Jelizaveta Tsubareva från Sjundeå IF är sjätte dam i tävlingen. Isak Höglund IF Drott var femte och Kristian Pirnes Esbo IF gick in på en åttonde plats.

Tävlingarna fortsätter imorgon kl 10.00 med D17 slägga final.