FM 19/22 Kemi 21.-23.8

Live-resultatservice

Fredag 21.8

Tävlingarna i Kemi inleddes kl 13.15 med försök på korta häcken. I D19 Löpte Esbo Wilma Jungar till final nytt PB 14.82 och efter häckloppet så bar det av till längdkvalet för Wilma där hon med 535 också tog sig till final. Klubbkompisen Siiri Metsälä hoppade 483. I D19 var Noora Juslin från Borgå Akilles tredje och tog sig till final på tiden 14,32. Sibbos Elin Mickos var femtonde dam i försöken.

På 400m löptes det direkta finaler enligt ranking. Esbos Meeri Salomaa var fyra I D19 klassen på tiden 58.52 och HIFK:s Mervi Hakala knep också en poängplats med sin sjätteplats på tiden 59,67. GIF:s Justiina Juntunen var fjortonde. I N22 saknade SFI-föreningarna deltagare. I H19 löpte Esbos Niklas Björkenheim nytt PB och var nära att undeskrida den magiska 50 sekundersgränsen med 50,08 som räckte till en fjärdeplats. Max Tallqvist Borgå Akilles var sjätte med 51,03, fjortonde var IF Drotts Johannes Åman, femtonde Sibbos Oliver Enqvist och adertonde klubbkompisen Carl-Ivar Back. I lassen H22 var Borgå Akilles Jonni Blomqvist sjua med 49,62, HIFK:s Anton Tallbacka åttonde man med 49,81 PB, nionde IF Sibbo-Vargarnas Mikael Granqvist 50,00 och tolfte HIFK:s Daniel Lundmark på tiden 50,81.

Minna Hollanti med tränaren Peter Björkskog

IF Krafts Emma Nyman vann höjdhoppstävlingen i D22 med 167 samtidigt som GIF:s Minna Hollanti kastade sig till ett silver i spjut mycket nära sitt personbästa med 52,37.

Emma Nyman

Rasmus Lerstrand gick ett silver till VIS i 5000m gång på tiden 27.02,55 i M19.

I D22 hoppades det längdkval idag och vidare till final tog sig HIFK:s Tilda Lipasti med 566 och GIF:s Nathalie Westman med 562.

I damernas hindertävling i 19-års klassen löpte GIF:s Kaisla Keiski in som tolfte dam på tiden 12.13,57 vilket är nytt personbästa för Kaisla.

I H19 kula stötte Borgås Jesse Sorvari nytt PB med 12.08 och knep en poängplats med sin sjätteplats. . Lin Sund från VIS var fyra i damernas diskus i 19-års klassen med resultatet 43,35.

På 1500m avgjordes fyra finaler under kvällen. I D19 placerade sig VIS Sofia Fogström som åttonde med tiden 5.00,36. I D122 var klubbkompisen Andrea Lilja nionde med tiden 4.59,81 . Det tredje VIS:aren som löpte 1500m ikväll var Viktor Björkell som placerade sig som nittonde man med tiden 4.31,69. I klassen H22 placerade sig IK Falkens Robin Kronqvist på en sjätteplats med 3.54,85. Sjunde var GIF:s Väinö Venetjoki.

I damernas diskus i klassen 22 kastade Borgå Akilles Emilia Anttila nytt PB i sitt tredje kast som bar 41.66 och med det kastet blev det en sjätteplacering som i dessa mästerskap betyder poängplats.

På korta häcken bättrade Wilma Jungar ännu på sitt personbästa till 14,80, vilket räckte till en sjätteplats i D19. I D22 var Noora Juslin fyra på tiden 14,26. I H19 kom det en silvermedalj när IF Åsarnas Fredrik Björkqvist löpte in på tiden 14,56. IF Drotts Alexander Björkgren var fyra på 14,85.

Fredrik Björkqvist på prispallen

Första dagens tävlingar bjöd på fyra medaljer och 11 poängplaeringar ( 1-6 i klasserna 19/22)

Tävlingarna fortsätter under lördag och söndag.

Lördag 22.8

Dagen inleddes med längdfinalen i D22som blev en spännande tillställning. GIF:s Nathalie Westman förbättrade sitt resultat 575 i sista omgången till 600 och steg från en tredjeplats till en guldplacering. Sjua var HIFK:s Tilda Lipasti med 566. I D19 hoppade Esbos Wilma Jungar 5.39 och var tionde i tävlingen.

I D19 var Emma Uosukainen femma med 51.28 och VIS Ellen Bos nionde dam med 43.82. . Trettonde dam var Iida Uosukainen med resultatet 42.93.

Försöken på 100m löptes under morgonen och till final i D22 tog sig Alina Strömberg Larsmo IF och I D19 till semifinal tog sig Jessica Laxeń IF Sibbo-Vargarna och Silja Jaatinen HIFK . Jessica löpte nytt PB med 12.52 och Alina löpte 11,90 i lite för hård vind.

Cornelia Berg VIS löpte 13.23 i D19. I D22 blev Nathalie Westman trettonde på 12.35, 14:e Maisa Laakso VIS 12,38, 16:e Esbo IF:s Kaisa Mikander 12,48, 18:e Lotta Lahtinen HIFK, 22:a Noora Juslin Borgå Akilles 12.79 och 24:e Teresa Pollari 13.45.

På herrsidan löptes det försök på 100m i klassen 100m. Alexander Björkgren tog sig till final med tiden 11.02. Sebastian Björkman Sjundeå IF var nionde i tävlingen med 11.22 som är samma tid som åttan hade. Tolfte man var Niklas Björkenheim Esbo IF, fjortonde Toni Appelqvist Esbo IF, nittonde Johannes Åman IF Drott och 21:a Matias Asp med 12.04. I 22-års klassen tog sigHIFK:s Pavel Mäkinen vidare på snabbaste tid 10.80 och Sibbos Mikael Granqvist löper också final.

Joona Tuusjärvi

Joona Tuusjärvi HIFK tog ett brons i klasen H19 med ett kast som bar 55.31. Det blev ytterligare medaljer i slägga för våra föreningar när Sjundeå IF:s Roope Auvinen vann med 68.05 och HIFK:s Marco Kammer var tvåa med 64,71.

Tommy Söderholm, Roope Auvinen och Marco Kammer

I damernas slägga var Andrea Österman HIFK trea i klassen D22 med resultaet 53,27 och IF Raseborgs Josefine Lundström sjua med 51,35. Borgås Jenna Sorvari var nionde med 47.21. Andrea Österman stötte som uppvärmning för släggan kula och plaerade sig som sexa med HIFK sexa med resultatet 12.09. I D19 knep Liljendal IK:s Felicia Meriheinä bronset med 12,42 och Linn Sund från VIS var sjätte med 12.16.

Felicia Meriheinä och Andrea Österman

Stavhoppningen blev aningen svårbemästrat idag p.g.a .den byiga vinden men VIS Albin Lundberg lyckades bra och hoppade 450 och det räckte till ett FM-brons idag. I H22 var Anton Kunnas fyra med resultatet 490.

Mikael Westö och Albin Lundberg

På 800m löptes idag finaler och i klassen D19 löpte VIS Sofia Fogström som placerade sig på en åttondeplats med nytt personligt rekord 2.23,42. Tolfte var GIF Justiina Juntunen och femtonde klubbkompisen Kaisla Keiski. I H19 löpte VIS Viktor Björkell in på en 23:e plats med tiden 2.10,47. I H22 löpte GIF:s Väinö Venetjoki in på en sjundeplats med tiden 1.57,17 och HIFK:s Daniel Lundmark var åttonde med 1,57,41.

Jimi Nukala blev omhoppad i sista omgången och snuvad på bronset i H22 längd. Jimi hoppade 7.02 och det räckte idag till en fjärdeplats. Elias Ylöstalo IF Sibbo-Vargarna var elfte i tävlingen.

Alina Strömberg fick böja sig mot Sara Francis på 100m i den hårda medvinden och trots en fin tid på 11.66 blev det ett silver idag med 3/100. IF Drotts Alexander Björkgren var fyra på 100m i H19 med tiden 10.86. I H22 löpte Pavel Mäkinen HIFK fint på slutet och pressade sig till ett brons med 10.75. Sibbos Mikael Granqvist var sjätte med 10.92.

Under lördagen samlade våra föreningar ihop 9 medaljer och 7 poängplaceringar. Tävlingarna fortsätter under söndagen

Söndag 23.8

200m:s försöken inledde dagen och ut först var damerna i 19-års klassen. HIFK:s duo Silja Jaatinen med nytt PB 25.77 och Sandra Piippo-Pinho med 25.84 tog sig vidare till final. Cornelia Berg var 24:e i tävlingen. I finalen var Sandra sjunde och Silja åttonde.

I D22 tog sig Alina Strömberg till final och i fösöken löpte Maisa Laakso VIS in på en tiondeplats med 26.64. Kaisa Mikander Esbo IF löpte 26.11, Lotta Lahtiinen IF Raseborg 26.14 som var PB, Elin Mickos 26.44 och Malva Nylund 27.03. Finalen vanns sedan av Alina på fina 24.04 i +0.0 vind.

View this post on Instagram

U23 200m champion! 🥇 @alina_stromberg

A post shared by M-J Athletes (@mjathletes) on

På herrsidan tog sig orgås Isac Wedenberg och IF Drotts Alexander Björkgren sig vidare till final. Niklas Björkenheim Esbo IF löpte 22.62, Max Tallqvist Borgå Akilles 22.92 och Matias Asp VIS 24.84. I finalen placerade sig Isac på en femteplats med 21,89 och Alexander på en sjundeplats med 21.89.

I 22 -års klassen tog sig Sibbos Mikael Granqvist komfortabelt till final. VIS Mahance Muisa löpte 25,93. Mikael löpte in som tvåa på tiden 21,79 i finalen och kunde kvittera en silvermedalj.

Mikael Granqvist

Esbos Andrei Kiviharju kastade personbästa i diskus och var nionde i tävlingen för H19.

I D22 tresteg var HIFK:s Tilda Lipasti fyra med 12.19 och Esbo IF:s Terese Pollari tionde med 11.13.

Det blev medalj för HIFK:s VIlma Hakala på 400mhäck i på tiden 1.03,82 som var nytt personbästa för Vilma. Esbo IF:s Meeri Salomaa var fjärde dam med 1.05.12. I D22 löpte VIS Mathilda Kvist in på bronsplats med tiden 1.00,76.

I H19 löpte IF Drotts Johannes Åman 59.38 och var sjua och Esbos Andrei Kiviharju elfte med 1.01,16. i 22 -års klassen gick medaljerna till Kaleva Spel vinnaren Tuomas Lehtonen från Liedon Parma och två avar Borgås Jonni Blomqvist med 52,34 före HIFK:s Anton Tallbacka med 53,63. Fyra blev Sibbos Anton Kunnas på tiden 54,57 och sexa Pekka SInkkonen från HIFK på tiden 55.81.

Jonni, Tuomas och Anton

Det blev personliga rekord för VIS löparna Cecila Österblad och Andrea Lilja som sprang 5000m i den byiga vinden i Kemi. Cecilia kom in som fjärde på tiden 18.48,16 och Andrea som sexa på 19.11,32. VIS Rasmus Lerstrand löpte 5000m m på tiden 17.03,29 och var femtonde.

IK Falkens Robin Kronqvist överraskade konkurrenterna i slutspurten på 5000m och knep silvret och GIF:s Väinö Venetjoki var sexa i tävlingen.

Robin Kronqvist ( till vänster) tillsammans med de andra medaljörerna

Joar Söderholm HIFK kastade spjut i H19 och förbättrade sitt personbästa med närmare 6 meter till 56,08 och med det kunde han kvittera ut en niondeplats i dessa mästerskap.

Esbo IF:s Toni Appelqvist hoppade nytt personligt rekord i tresteg i H19 med resultatet 12.87 och var med det åttonde i tävlingen. I D19 hoppade Esbo IF:s Siiri Metsälä 11.42 och vilket var nytt personligt rekord och med det var hon sjunde i tävlingen. IF Drotts Victoria Myntti var åttonde i tävlingen med 10.82.

Totalt blev det 20 medaljer och 24 poängplaceringar för våra föreningar ! Grattis!