FM i terräng

Det var 465 löpare anmälda till terräng-FM i Kurikka. Redan i första starten blev det medalj för en SFI-förening när GIF:s Nina Cydenius löpte i mål som trea i på damklassens 10 km. IF VOM:s Marie Sippus var elfte och VIS Alexandra Enlund tolfte. På herrarnas motsvarande sträcka placerade sig VIS Victor Lövdal bäst med sin tiondeplats. Klubbkamraten Fredric Portin var tolfte och IK Falkens Björn Sandler fjortonde. GIF:s löpare Jan Kaas var 23:e man Mika Sällinen 26:e och Konsta Puutio 33:e.

I F15 som löpte 4 km var IF Femmans Wilma Hjelpe tolfte, klubbkompisen Emma Korhonen 19:e, IFN:s Signe Jakobsson 28:e, Malax IFs Lina Hyöty 32:a. På 41:a plats kom Tilde Stråka från IFN och 44:e var Johanna Häggkvist från IF Kraft. I P15 kom IF Krafts Oliver Nordberg in på en åttonde plats, IF Femmans Noah Sjöblom som elfte och IF Raseborgs Florian Fritzén på en fjortonde plats. GIF:s Jimi Rousu var 18:e man, IF Femmans Melker Wiklom nittonde och klubbkompisarna Isak Finskas 21:a och Anton Sabel 50:e. IF Femmans pojkar placerade sig som trea i lagtävlingen.

Nathalie Blomqvist från IK Falken vann relativt överlägset D19:s 4km och gjorde en välkommen comeback till tävlingsbanorna med ett strålande resultat. H19 löpte 6 km och IF VOM:s Alexander Stålberg gjorde ett bra lopp och om in på en poängplats med sin femteplats. Klubbkamraten Johannes Ehrs var 28:e i tävlingen.

IF VOM:s duo Leonard Markén och Aron Häggman dominerade H17 klassen totalt och tog en dubbelseger med Markén i spetsen. När Klubbkamraten Jacob Smeds löpte in som nittonde man så var även lagguldet säkrat för IF VOM. VOM:s Jacob Ehrs var 26:e och IF Raseborgs Christoffer Ingman 33:e. I D17 var Borgå Akilles Carla Jalkanen 17:e, IF Rsseborgs Saimi Lupala 24:e och IF Krafts Frida Häggkvist 26:e.

Leonard Markén

D22 vanns av IF Kraft skidskytt Heidi Kuuttinen, som även hon kom tillbaka till löpningen efter skador, och gick mot en klar seger med en fin spurt några hundratal meter före målgång. Även Cecilia Österblad Vasa IS gjorde en fin instats och var femma i tävlingen. Klubbkamraterna från VIS Andrea Lilja (10) och Helena Knaapi ( 16) fullbordade tävlingen för VIS när de med sin insats säkrade lagets totala seger i loppet på 4km.

VIS segrande lag ( Foto: Tom Gullberg)

I H22 blev det många poängplatser när bröderna Remi Lindholm och Kevin Lindholm från Lovisa Tor löpte in som fyra och femma och IK Falkens Kevin Sandell var sexa på 4km i H22. Lasse Vuorinen från IF Raseborg var tolfte i tävlingen. Lovisa Tor var tvåa i lagtävlingen.

Sara Kuivisto Borgå Akilles var ohotad etta på damernas 4km och Sandra Eriksson IK Falken löpte in som trea i sin första tävling på länge efter en lång skadeperiod. IFN:s Veronica Kengo var adertonde i tävlingen. På herrarnas motsvarande sträcka som också var 4 km var GIF:s Joni Virkkala sextonde , VIS Harri Hietamäki 22:a, IF Raseborgs Tuomas Puputti 24:e, VIS Joakim Träskelin 29:e, IK Falkens Björn Sandler 31:a, IF Raseborgs Otto Loukkalahti 38:e, GIF:s Robert Hagström 39:e. Det var totalt 49 löpare med i loppet och Vasa var 10:e lag och IF Raseborg elfte. Ni hittar alla resultat här

Det var också premiär för en mixed lagtävling där VIS placerade sig på silverplats när an räknade ihop de tre bästa placerade löparna i D/H -klasserna där en av tre löpare måste representera en annan klass än de två andra.

Mixedtävlingens resultat där herrarnas namna saknar. För VIS löpte Joakim Träskelin och Fredric Portin.

Totalt blev det 7 individuella medaljer och fem lagmedaljer samt fem poängplaceringar. En väldigt bra insats av SFI, FSS och FSO föreningarna kombinerat!