FM -tävlingarna i simning i Kuopio blev en HSS -fest

HSS firade under sista dagen av FM -tävlingarna i simning ( Bild: Uimaliitto)

FM-tävlingarna i simning på lång bana avslutades i Kuopio i söndags. Bästa förening blev HSS med 406 poäng fick motta Kaleva-pokalen för fjärde året i följd. Även i medaljtabellen var Helsingforsföreningen bäst med totalt 35 medaljer, varav 13 guld. De fick även motta vandringspriset för bästa ungdomsförening med 384 poäng.

Cetus Esbo kom tvåa i den vuxna klassen med 365 poäng och placerade sig som trea i ungdomsklassen. Trea i den vuxna klassen var Vasa föreningen VSS med 135 poäng.

En av de simmare som utmärkte sig var Cetus olympiasimmare Fanny Teijonsalo som vann hela 9 medaljer. Fanny har redan tagit en plats vid Olympiska spelen på 50m fritt. HSS Laura Lahtinen simmade hem två guld i Kuopio och Niko Mäkelä tog silver på herrarnas 50m ryggsim på tiden 26.43. På 50m rygg simmade VSS Nader Khalili nytt Finskt rekord i S14 klassen och Cetus Ilmari Laitala i S8 klassen.

Cetus lag Miikka Ruohoniemi, Luukas Vainio, Roni Kallström och Mihail Khanoukaev vann herrarnas 4x100m frisim stafett få tiden 3:27.77.

Helsingfors Simsällskapis lag Lari Tumanoff, Lassi Haimi, Aleksi Koprinen och Davin Lindholm simmade 4×100 m frisim på nytt finskt rekord med tiden 3:32.27.

Se alla resultat via Livetiming. Madaljtabeller och poäng hittar du också via Livetiming.

Alla FM-medaljörder hittar du på Simförbundets hemsidor ( Uimaliitto).