IFM för Juniorer i Sportkvarnen

Live resultat

Första dagens mästerskap inleddes med D17 klassens 60m:s försök. Hela 13 heat med 6 st löpare i varje heat ställde sig på startlinjen och det blev en hård kamp om platserna till semifinalen. IF Drotts Priscilla Boateng löpte 8.02 och gick med det vidare till semifinal som femte snabbaste från försöksheaten. Vidaret till semifinal tog sig också HIFK:s Elmiina Siikala. Klubbkompisarna Kiia Äikää och Saara Eriksson löpte 8.23 och 8.61. Esbos representatnter Nathalie Jakobsson löpte in på tiden 8.26 , Malin Rantala 8.44 och Lotte Wikstedt 8.47. Borgå Akilles Fanny Böhling löpte 8.55 .

I H17 60m försöken löpte Borgå Akilles Elliott Schmidt vidare till semifinal med tiden 7.42. Klubbkompisen Linus Ekholm löpte 7.73 och IK Falkens Max Byström 7.84 vilket är personligt rekord. Även Samuel Puustinen från Akilles löpte nytt PB med 7.98. Esbo IF:s Eni Bedretdin löpte 8.08.

I D19 löpte Esbos Ella Paukku 8.15, HIFK:S Iina Holopainen 8.27 och Esbos Emilia Tallqvist 8.96.

I H19 tog sig VIS Ive Ntumba och IF Drotts Adrian Björkgren vidare till semifinal på de två snabbaste tiderna 7.04 och 7.06. Båda tiderna var personliga rekord på sträckan. HIFK:s Joonas Jäppinen löpte 7.38.

I 22 års klassen löpte IF Drotts Maisa Laakso 8.11 och HIFK:s Silja Jaatinen 8.12. Alexanden Björkgren var snabbast i H22 försöken med 6.94 och var med det klar för final.

Brons för Grannas i längd
Oscar Grannas ( Bild: IF Drott)

IF Drotts Oscar Grannas hoppade till brons i fjärde omgången med ett hopp som på 640 som också innebär nytt personbästa. Borgå Akilles Thomas Isaksson hoppade också personbästa och var sjunde i tävlingen. I D19 tresteg hoppade Pargas IF:s Emma Loo personligt inomhusrekord ed 11.40 och var sjätte i tävlingen. IK Falkens duo Alicia Björkvik och Andrea Rönnskär hoppade 1065 och 10.50 och Pargas Saga Malmio 10.55.

Guld och brons i D17 höjdtävlingen till Österbotten
Vilma Knutar

GIF:s Vilma Knutar hoppade nytt personbästa med 174 och var därmed den enda damen som hoppade den höjden i tävlingen. Malax IF:s Elizabeth Fogde hoppade 169 och var trea i tävlingen. HIFK:s Charlotte Kajander var sjua med nytt PB 163, GIF:s Mia Känsäkangas hoppade 159 och IF Femmans Hanna Lindberg 155.

Spännande semifinaler på 60m

HIFK:s Elmiina Siikala tog sig vidare till final på damernas 60m i 17-års klassen genom att placera sig som tvåa i sitt heat med tiden 7.88. IF Drotts Priscilla Boateng blev utslagen från finalen trots ett mycket bra lopp och personbästa på tiden 7.92. I H19 blev Borgås Elliott Schmidt den första som föll ur finalen trots sitta fina nya personbästa på 7.28. Elliott missade finalen med endast 1/100. Ive och Adrian löpte i samma semifinalheat och tog sig därifrån vidare till final som heatets etta och tvåa.

Guldregn över systrarna Andersson

Silja Andersson hoppade FM guld i klassen 19 år i stav med resultatet 4.15. Saga Andersson vann i sin tur 22-års klassen på resultatet 430. VIS Sofie Westerlund var trea i D22 tävlingen på 365.

Gångmedaljer till Esbo IF

Esbo IF tog igen medaljer i gångtävlingarna. I H19 var Jonathan Ekberg den enda deltagaren så det blev ett guld på kort bana på distansen 5000m gång med tiden 22.41,08 efter förra helgens fjärdeplacering i Kuopio I H17gick Pekka Peltola till ett silver på 3000m gång med tiden 15.46,42 .

I H17:s kultävling fick IF Raseborgs Simon Björklöv upp en stöt som mätte 13.09 och var med det sjua i tävlingen. Borgås Samuel Puustinen var elfte med sin stöt på 11.58. I 19-års klassen stötte Sibbos Robin Hildén 13.50 och placerade sig som sexa i tävlingen.

HIFK framgångar i tresteg

HIFK:s Elinda Koivula klämde till med ett långt trestegshopp i sista omgången i D17 och kunde knipa silvret före Joensuus Sara-Sofia Hyvönen. Klubbkompisen. Klubbkompisen Aina-Maria Ainasoja var femte i tävlingen på nya personbästa 11.35.

Perttiläs storform höll sig även på 800m

HIFK:s Teresa Perttilä som förra helgen noterade nytt FR på 400m i D17 inomhus visade att hon också är att räkan med på den dubbelt längre distansen 800m. Teresa förbättrade sitt personbästa inomhus till 2.14.90 och gick i mål som överlägsen segrare. IF Drotts Nea Hassila löpte in som vinnare i det mittersta heatet och placerade sig i resultatlistan som femma med 2.22,79. Borgå Akilles Ida Finell var nionde på 2.25,08 och GIF:s Ava Nieminen 21:a med 2.39,65. På herrsidan löpte GIF:s Kasper Biskop in som tionde man på tiden 2.03,76 som är Kaspers nya rekord. Miro Heikkilä GIF löpte på tiden 2.08,63 och Esbos William Forstén på 2.18,74.

Silverdag för bröderna Grönroos

Johan Grönroos från Sjundeå IF som i år hoppat över 2 meter kunde idag kvittera ut en silverpeng med resultatet 194 i H19. Även hans bror Anton slutade på silverplats och det i klassen H22 med resultatet 175.

Muhammad Ali från HIFK gjorde ett fint lopp på 3000m i H19 och var tredje man över mållinjen på tiden 9.05,56.

I H22 klassen löptes det däremot 1500m idag och GIF:s Väinö Venetjoki förbättrade sitt personliga rekord rejält då han löpte in på tiden 4.01,26 och med det kunde kvittera ut ett brons i tävlingen!

Linn spräckte 14m:s gränsen i kula

VIS Linn Sund fick till en riktigt bra stöt i den fjärde omgången och stöten mätte prick 14 meter. Med det resultatet kunde Linn kvittera ut ett guld i D22 kula och dessutom med ett inomhusrekord som förbättades med nästan en halv meter! Borgå Akilles Emilia Anttila var nionde i tävlingen med resultatet 10.33. En annan VIS-are som var i elden i Helsingfors var Benjamin Olli i H19 längd där han slutede på en fjärdeplats med 6.68. För medalj hade det krävts samma som säsongsbästa 6.79.

Linn på prispallen ( Foto: Familjen Sund)
60m:s finalerna bjöd på två medaljer för SFI-föreningarna

Elmiina Siikala från HIFK tangerade sitt personbästa i finalen på 60m för damer i 17-års klassen och kom på en andraplats i tävlingen. IF Drotts Adrian Björkgren slutade på en femteplats i finalen på nya PB 7.04 före VIS Ive Ntumba på en sjätteplats på 7.17. Drotts Alexander Björkgren tog en andraplats i H22 finalen på 60m med tiden 6.95.

Jelizaveta Tsubareva placerade sig på en nionde plats i D19 på 400m då hon löpte på tiden 1.03,09 . Hennes förening är Sjundeå IF. På herrsidan var Simo Laine från HIFK femte på 51,39 ochoch Matias Tulokas från Sibbo- Vargarna sjätte på 51,73.

Esbo IF:s Meeri Salomaa var tredje i D22 med tiden 58,64. HIFK:s Silja Jaatinen löpte in på en nionde plats med tiden 1.01,94.

Max Tallqvist från Borgå Akilles förbättrade rejält sitt rekord på kortbanan till 50.00 och det räckte till en fjärdeplats. HIFK:s Pavel Mäkinen löpte PB med 52.17 och var nionde och PB löpte även IF Sibbo-Vargarnas Oliver Heikkinen med 5270 och en nionde plats.

Under första dagen blev det 18 medaljer för SFI-föreningarna varav 6 st av ädlaste valör. Tävlingarna fortsätter under söndagen i Sportkvarnen