Söndag 21.2 Direktsändning via Arenan 11.55-16.45, direkt på TV2 kl 11.55-13.15 och sammandrag på TV2 klo 19.05-21.00.

Tidsschema

Tävlingens webbsidor

Harens fart i långdistansloppen

Dagen inleddes med 200m:s försöken På damsidan löpte Larsmo IF:s Alina Strömberg personbästa och vann första heatet på 24.77 och på herrsidan IF Sibbo-Vargarnas Eljas Aalto som även han löpte personbästa idag med 21,71. Till finalen tog sig endast fyra löpare i varje klass.

I damernas kula tog Liljendal IF:s Jessica Meriheinä en femteplats med säsongsbästa 14.56. VIS Linn Sund var åttonde i tävlingen med 12.79. VIS Elin Pajunen blev på delad fjärdeplats i höjdhoppet med resultatet 179 som också är hennes inomhusrekord. Borgå Akilles Noora Juslin löpte tiden 8,68 på 60m häck. Tilda Lipasti var åttonde dam i trestegstävlingen med 12.05. IF Sibbo-Vargarnas Anton Kunnas slutade på en åttonde plats i stavhoppet med resultatet 4.95.

Nina Cydenius löpte in som trea på damernas 3000m med nytt personligt rekord 9.48,97.

Sara Kuivisto tog sitt andra guld i detta mästerskap när hon löpte in som etta med tiden 2.04,37. Jonna Grandell var fyra med tiden 2.10,91. På herrsidan placerade sig GIF:s Joni Virkkala som sjätte och Alex Rauhala som sjunde man.

SFI föreningarna hade inga stafettlag med i Jyväskylä i år.

Totalt blev det 10 medaljer för SFI-föreningarna i år. Rekordet för ett inomhus-FM ligger på 24 medaljer, och då har också deltagarantalet varit mycket större från våra föreningar.