Inomhus-FM i Kuopio Dag 1

SFI är på plats i Kuopio. Följ med rapporteringen via hemsidan och instagram https://www.instagram.com/sfifriidrott/

Live resultatservice

Damernas sprintsträcka på 60m inledde tävlingsdagen från SFI perspektiv. I första heatet löpte GIF:s Nathalie Westman och HIFK:s Jasmin Showlah. Nathalie var tvåa i försöksheatet på 7,63 vilket är nära hennes personbästa och tog sig vidare till semifinal. Jasmin löpte in som sexa på 7.90. I tredje heatet löpte HIFK:s färska juniorrekordhållare på 400m Teresa Perttilä in på en femteplats på säsongsbästa 8.07. Klubbkompisen Lotta Kemppinen gjorde sin första start för året och löpte in som ohotad etta i sitt försöksheat med tiden 7.47. IF Sibbo-Vargarnas Elin Holmberg var sexa på 8.07. I det femte försöksheatet löpte HIFK: Emilia Siikala in som fyra men blev utan en semifinalplats med tiden 7.81.

I herrarnas första försöksheat löpte IF Krafts Aleksi Prinkkilä in på en tredjeplats och tog sig vidare till semifinal med 7,04. I det tredje heatet löpte Borgå Akilles William Tor in som tvåa och vidare till semifinal på tiden 6.85. I samma heat var VasaIS Ive Ntumba femma med 7,17 och HIFK:s Pavel Mäkinen sexa med 7,24. Från tredje heatet tog sig IF Sibbo Vargarnas Eljas Aalto vidare på 6,99 likdom Arttu Paananen HIFK som var fjärde på 7.02.

Arttu Paananen HIFK

Från fjärde heatet tog sig Alexander Björkgren vidare till semifinal på samma tid som Eljas, 6,99 . Borgås Viktor Thor övertygade i det sista heatet och vann med 6.90 och var med det semifinalklar.

I damernas stavhopp kom det två medaljer till Esbo IF när systrarna Saga och Silja Andersson hoppade guld och brons. Saga vann tävlingen med resultatet 418 och Silja var trea med 410.

Saga och Silja med sin tränare och pappa Björn Andersson

I herrarnas höjdhopp fick båda SFI representanterna Richard Östman och Johan Grönroos NH i protokollet när de rev ut sig på 203 och 194.

Johathan Ekberg gjorde en fin gångtävling när han som fjärde man korsade mållinjen på nytt personligt rekord i 5000m gång med tiden 21.33,41.

VIS Sofie Lövdahl knep bronset på damernas 1500m när hon spurtade förbi Kaisa Honkaharju på uploppet. Sofi löpte också nytt PB med tiden 4.33,48. På herrarnas 1500m löpte båda IF Raseborgs Tuomas Puputti och GIF:s Joni Virkkala nytt personligt rekord och placerade sig som sjua respektive åtta i tävlingen.

Esbo IF:s Kira Kytälä var sjätte dam i längdtävlingen med 5.78.

På eftermiddagen löptes mellanheaten eller semifinaler som man också kallar det , på 60m. På damsidan tog sig Lotta Kemppinen HIFK vidare till final på tiden 7.43. GIF:s Nathalie Westman var fjärde men tog sig inte vidare. Det blev ändå ett nytt personbästa för Nathalie med tiden 7.60.

Nathalie Westman har haft en fin inomhussäsong på 60m

Det löptes tre seimifinaler på 60m för herrar. IF Sibbo-Vargarnas Eljas Aalto var sjätte i sitt semifinalheat med tiden 7,00. I det andra hetatet löpteBorgå Akilles Viktor Thor in som andra man på tiden 6.83 och kunde med den placeringern kvittera en finalplats. Tyvärr blev IF Krafts Aleksi Ala-Prinkkilä diskad när han misslyckades i starten och miste balansen i färdiga position och inte lyckades hålla sig kvar i blocken. William Thor var tvåa i det tredje heatet på samma tid som sin tvillingbror Viktor och tog han också en finalplats. HIFK:S Arttu Paananen var femte på nya personbästat 6,93. IF Drotts Alexander Björkgren löpte också bra och var trea i det sista semifinalheatet och siste man som inte kom till final med sin tid 6,89.

Liljendals IK:s Jessica Meriheinä imponerade med att stöta ett nytt personlit rekord i kultävlingen och blev endast 5 cm från en bronspeng. Hennes nya personliga rekord lyder nu på 15.14.

Jessica Meriheinä

Damernas 400m blev en riktig rysare och jämn dust upp till mållinjen. Fina tider blev det också : Det blev vinst för Turun toverits Milja Thureson på 53,20. HIFK:s Viivi Lehikoinen var andra på tiden 53,28, Jyväskylän Kenttäurheilijats Aino Pulkkinen tredje på 53,29 och Joensuun Katajas Mette Baas fjärde på tiden 53,30. Bättre än så har Ella Räsänen och Riitta Salin endast löpt på 200m:s bana med tiderna 52,37 och 52,9. Viivi Lehikoinens tid är nytt SFI rekord på lång bana och slår Sonja Finells SFI rekord på 54.10 som löpts på kort bana i Stockholm 1990.

Bra löpte också femman Teresa Perttilä från HIFK med tiden 54.14. Tiden är den andra bästa tiden en 17-åring har löpt och slår samtidigt Sonja Finells SFI -rekord i 22-års klassen ( 54.15) , Viivi Lehikonens rekord i 19-års klassen ( 55.30 )

Teresa Perttilä

Vasa IS Jeanine Nygård placerade sig som sexa och putsade sitt hallrekord med över en halv sekund. Nya fina personliga rekordet lyder nu på 54,86.

Jeanine Nygård

Miila Heikkinen från HIFK löpte också nytt personligt rekord med 56.49. Esbo IF:s Meeri Salomaa löpte 57,92.

På herrarnas 400m blev det inga SFI-medaljer denna gång men representationen på distansen var imponerande då halva fältet utgjordes av SFI-föreningars idrottare.

Tävlingen vanns av Viljami Kaasalainen från JKU med en tid som var den tredje bästa genom tiderna i Finland. Borgå Akilles Max Tallqvist var idag vassast av SFI:arna med tiden 49.20. Klubbkompisen Benjamin Stendahl löpte 49,47. HIFK:s Evgeny Alexandrov gjorde sitt livs lopp och löpte PB på 49,85 och erfarne Christoffer Envall från IK Falken löpte 50.21. I ett annat heat löpte färska HIFK:aren Simo Laine 50,02 och klubbkamraten Pekka Sinkkonen 50,07. GIF:s Filiph Johansson som gjorde comback efter en skada löpte in på 50,26.

Simo Laine och Pekka Sinkkonen

HIFK:s Lotta Kemppinen vann 60m:s finalen i överlägset majestät på fina tiden 7.26. På herrsidan imponerade William Thor genom att löpa nytt PB med 6.78 och knipa ett brons. Viktor var sjätte med 6.82.

Tävlingarna fortsätter under söndagen

Kategorier:
Allmänt Friidrott