Lotta Kemppinen i fin form i Jyväskylä

Många av SFI-idrottarna gjorde fina resultat på den första GP tävlingen för säsongen i Jyväskylä under onsdagskvällen och tävlingen bjöd på många års- och personbästan.

Lotta Kemppinen som dragits med skador under flera säsonger var ett av kvällens glädjeämnen. HIFK idrottaren löpte 11.47 i 100m:s försöken och förbättrade ytterligare sitt säsongsbästa till 11.43 i finalen som hon vann före Jyväskyläs Aino Pulkkinen som löpte personligt rekord med 11.54 i den lite kyliga junikvällen.

En annan HIFK:are som hade flyt under kvällen var Marco Kammer som i två omgångar förbättrade sitt personbästa 70,08 i slägga från 70,69 och slutligen 72,24. Sjundeås Roope Auvinen kastade 68,11.

Annimari Korte visade upp gryende form i försöken på 100mh då hon löpte under 13 sekunder med 12.98 och vann sitt försöksheat före bl.a. Lotta Harala som gjorde en fin comeback på utomhusarenorna. Reetta Hurske klämde till med nationsrekord redan i försöken med finfina 12.70. I finalen fick vi dock inte mera av Annimari, eftersom hon slagit i och skadat sin hand i en häck och fick utgå.

Bröderna William och Viktor Thors som representerar Borgå Akilles i Finland och Sverige i landslagssammanhang hade också en bra kväll. William löpte personligt rekord i försöken med 10.51 och Viktor 10.54 säsongsbästa och tog sig båda till final där de var fyra och sexa.

På herrarnas 1500m fick vi se två finska herrar under 3.40. I samma tävling löpte unge VOM:aren Leonard Marke´n in på en åttonde plats med 3.48,64 och en lite äldre löpare Joni Virkkala från GIF löpte personligt rekord med tiden 3.51,77.

IF Åsarnas Fredrik Björkqvist med mål att löpa 100mh i U23 EM i Esbo inledde direkt säsongen med personbästa 14.48. Kvalgränsen till tävlingen lyder på 14.40. Tyvärr blev det ett DNF i finalen.

Emilia Karell kastade personbästa i 54.48 i spjut och var femte i kvällens tävling som vanns av Yuka Sato från Japan på 58.87. Emilia kastade redan under hallsäsongen 56.43 inomhus.

I de höglassiga 400m.s loppen löpte Erik Back, Filiph Johansson och Benjamin Stendahl och på damsidan Jeanine Nygård och Ella Räsänen.

Esbo IF:s Kira Kytölä öppnade längdhoppssäsongen med 606 och Åsarnas Elin Pajunen hoppade 175cm i höjd. I samma tävling hoppade unga Mia Känsäkangas GIFsäsongsbästa med 170cm.