Mentis träffar

INBJUDAN

Idrottare och tränare !

Samtal med våra mentaltränare

Kanske du känner att du vill diskutera med någon utomstående eller behöver någon som lyssnar. Kanske du behöver verktyg för någon speciell situation? Alla SFI-7-tusan idrottare och tränare har möjlighet att använda tränarna i Mentis gruppen kostnadsfritt vid första tillfället. Efter det kostar de 50€ / bokat samtal varav idrottaren själv endast betalar 20€( + moms) och SFI resten.

Vi erbjuder kostnadsfira samtal under mästerskap där våra mentaltränare är på plats och ibland också före och efter mästerskapen. Håll utkik efter våra uppdateringar på sfi:s instagramkonto eller facebook

Mentisgruppen består av Amy Skogberg, Anki Brandtberg, Eva-Maria Strömsholm, Johan Åminne och Anna Nordmyr.

KONTAKTUPPGIFTER

  • Amy Skogberg mental tränare Nyland ( 040 727 5636)
  • Eva Maria Strömsholm mental tränare Österbotten ( 050-590 1927)
  • Anki Brandtberg mental tränare Österbotten ( 050-3434648
  • Anna Nordmyr mental tränare Österbotten( 050-386 4481)
  • Johan Åminne mental tränare Nyland ( 044-5454258)

Eva-Maria Strömsholm

Eva-Maria Strömsholm

Eva-Maria Strömsholm är klasslärare, sjukskötare och har en magisterexamen i utvecklingspsykologi. Hon har också läst idrottspsykologi som biämne i sina studier. Eva-Maria är en glad person med positiv livsattityd. Mental träning är en del av idrottarens vardag och en naturlig sak under hela karriärens gång.

Eva-Maria är fd långdistanslöpare med halvmaraton som huvudgren. Träning och tävling var en del av hennes liv en tid innan hon måste sätta löparskorna på hyllan pga hälsoproblem. Den erfarenhet av att vara en idrottare som tvingats avsluta sin karriär i förtid har gjort att Eva-Maria också har kunskap om hur jobbigt det kan vara för idrottare att avsluta sin karriär eller drabbas av skador som sätter käppar i hjulen för alla planer.

Eva-Maria finns mest i Vasa och Karleby med omnejd, men i princip hela Österbotten. Träffar kan ordnas via telefon eller virtuellt tex Zoom. Hon kan nås bäst på epost evamaria.stromsholm@gmail.com eller per telefon / SMS 050-5901927. Våga ta steget och våga ta kontakt!

Amy Skogberg

Amy Skogberg

Amy Skogberg är fd 400m- & 400m häck-löpare på landslagsnivå med sammanlagt 10 FM-medaljer i bagaget. Tack vare sin egen erfarenhet av en lång idrottskarriär på elitnivå är hon väl insatt i idrottarens vardag med alla med- och motgångar som den kan innebära.


Amy jobbar heltid som mental tränare, coach och föreläsare. Hon finns i Kyrkslätt men rör sig i hela Södra Finland för att träffa idrottare och tränare. Träffar kan också enkelt ordnas på distans via Zoom. Amy nås enklast på epost info@amyskogberg.com eller på tel/SMS/WhatsApp 040-7275636. Hjärtligt välkommna att ta kontakt!
Vi hörs, Amy

Anki Brandtberg

Anki Brandtberg

Jag heter Anki och arbetar som mental tränare för bland annat Vasanejdens Idrottsakademi och SFI. Mental träning är idag känt för de flesta, men fortfarande inte en naturlig del av träningen. Det skulle vi i Mentis teamet vilja råda bot på. 

Precis som i fysisk träning ska mental träningen vara gjord just för dig. Arbetsredskapen är många, det gäller bara att hitta det du behöver. Det absolut roligaste i jobbet som mental tränare är att se kunden/idrottaren upptäcka nya sidor och egenskaper hos sig själv. Mental träning strävar till att medvetandegöra tankar och känslor och att eventuellt göra förändringar i dem. 

Ta möjligheten SFI vill ge dig och boka en tid för samtal. Det här visste ni inte om mig: som barn ville jag bli proffsdansare i film. 
Anki nås enklast via telefon/sms/whatsapp 050-3434648

Anna Nordmyr

Anna Nordmyr

Anna är utbildad ekonomie magister och Mental rådgivare . Hon jobbar bla som arbetshandledare och organisationskonsult. Hon har Yrkestränarexamen Personlig tränare utbildning. Anna har tävlat aktivt i friidrott, och skidåkning och jobbat med idrottare från olika grenar t.ex. friidrott, skidåkning, fotboll, orienteering, utförsåkning de senaste 20 åren… Hon är gift och har 4 barn, bor I Vörå och gillar löpning, god mat, Italien och Lappland . Du når Anna bäst via telefon/whatsapp/SMS 050-386 4481 eller via e-post anna@yourcoach.fi

Johan Åminne

Johan Åminne är företagare inom coaching och mental träning, som bor i Åbo sedan 2009, och är hemma från Pedersöre i Österbotten. Intresset för mental träning coaching föddes redan tidigt under studierna till idrottsinstruktör och fördjupades senare och blev till sist ett naturligt val för att kunna hjälpa allt från idrottare till företagsledare att nå sina mål.

”Bakspegeln är mindre än framrutan”, är ett motto som Johan lever och jobbar enligt, med blicken framåt så kan vi göra framsteg, vi ska lära oss av det förflutna men det ska inte påverka oss framtiden. Med en positiv men även utmanande coaching hjälper Johan dig som idrottare att nå dina mål.

-”Som coach och mentaltränare är Johan mycket närvarande och avslappnad, men kan även utmana och pusha en framåt i rätt riktning. Jag kan varmt rekommendera Johan för alla som vill komma framåt i karriären och hans egen erfarenhet ger stöd till utvecklingen”. Mikko Hyyrynen, FC TPS

Johan Åminne mental tränare Nyland/Åboland nås bäst via whatsapp/sms/telefon 044-5454258 eller via epost johan.aminne@bmgroup.fi

Sfi arrangerar tränarträffar 2021

  1. Stresshantering / Tävlingsnerver

Träffarna kring ” Att hantera tävlingsnervositet ” fortsätter inom distrikten i juni månad med fysiska träffar när restriktionerna för att samlas lättar.

Har du nåt ämne du skulle vilja att vi tar upp? Kontakta petra.stenman@idrott.fi eller 040-7234777

Att hantera tävlingsnervositet

Välkommen på tränarträff för att diskutera tävlingsnervositet och hur den kan tacklas!
Tävlingsnervositet är en del av idrottsutövandet och i grunden en positiv sak; det är bra att vara laddad inför en tävling. Men ibland kan tävlingsoron bli så stark att den får idrottaren ur balans. Vad finns det för metoder att hantera nervositeten och hur kan ni som tränare stödja idrottarna?

 Vår mentis-grupp kommer att ta upp bl.a. följande teman:
Vad beror tävlingsnervositet på?
Varför presterar vissa idrottare bäst när det gäller medan andra underpresterar?
Vad finns det för sätt och metoder att hantera och komma över nervositeten?
Hur kan ni som tränare hjälpa era adepter?

Häng med och utbyt tankar och erfarenheter samt få nya idéer! Träffen är avsedd för tränare med idrottare i
7-tusan systemet för friidrott, simning, cykling och kraftsport, samt för alla SFI:s föreningstränare som tränar ungdomar i tonåren och uppåt.

VÄLKOMNA!