Nordiska Ungdomslandskampen U20/U23

Den nordiska ungdomslandskampen gick i år i Malmö och med både 19-års och 23 -års klasserna. Det gjorde att tävlingen var större än tidigare och konseptet blev en succcé.

Malmö Stadion och dess omgivning gav en fin inramning till evemanget och arrangemangen förlöpte fint med värdföreningn MAI i spetsen.

Resultat:

U23

Elin Mickos löpte in som sexa från B-heatet på 1.02.26 som var nytt säsongsbästa i den byiga vinden på Malmö stadion. I den långa stafetten sprang Elin första sträckan i laget som placerade sig som trea på 4x400m.

4x400m:s lagen damer U23 och U20

U20

Noora Lindahl som representarar Sverige men också HIFK löpte 100m på 11.60 i +4,2 och var tvåa i tävlingen. Nora vann 200m på 23.41 i +2,9.

Janna Siegfrids var sexa i höjdhoppet på 170 cm och Silja Andersson tvåa i stavhoppet med resultatet 400.

Charlotta Sandkulla blev nordisk mästare i slägga med resultatet 54.89.

Charlotta Sandkulla

Emilia Karell och Vivian Suominen säkrade en finländsk dubbel i spjuttävlingen med resultaten 51,17 och 50,52.

Viktor Thor, som representerar Sverige , men också Borgå Akilles , knep en tredje plats på 100m med 10.32 och hans bror William en nionde plats med 10.56. Rasmus Martin var fjortonde man med 10,76 och Benjamin Olli adertonde med 10.99. Tyvärr var vindarna för hårda i alla lopp.

Viktor och William löpte i Sveriges lag på 4x100m som var trea i U23 klassen.

Albin Lundberg hoppade nytt PB med fina 526 i stavhoppet i den byiga vinden på Malmö stadion. Även Esbo IF:s Jonathan Ekberg kan titulera sig nordisk mästare, och det på 5000m gång.

Oscar Nyholm löpte nytt PB på 3000m hinder och var trea i tävlingen med 9.36,85.

Rasmus Martin löpte i det vinnande finska laget på 4x100m som löpte in på tiden 40,49. Sebastian Nordberg löpte första sträckan i det finska 4x400m laget som tog brons.

Finland vann U23 landskampen i medaljtabellen och finlands lag knep totalt 37 medaljer då Sverige kom upp till 32 medaljer. Tredje var Norge med 19 medaljer och fjärde Danmark med åtta.

I den yngre klassen U 20 vann Finland damlandskampen med tre poäng före Sverige medan Finlands herrlag som drabbades av många återbud.