SFIM i cykling – Makogon dubbel SFImästare – starka insatser av Akilles GIF och Larsmo IF

SFIM i cykling arrangerades i helgen i Hankmo i Österbotten. GIF fick åka hem med alla grensegrar i tempoloppen. GIF:s Makogon Vladyslav från GIF vann överlägset H-Elit tempoloppet på 11 km med över 20 sekunder före Jakko Sillankorva från Akilles Green Team och trean Sampo Malinen från samma förening. Den öppna tävlingan vanns av Filip Skuthälla från Jurvan Voima

I DU17 tog också GIF segern då Agnes Liljekvist kom i mål som etta dryga halvminuten före IK-32:s Sofia Ahonen.

Agnes Liljekvist och Sofia Ahonen

På damsidan var det endast en deltagare från SFI men i den öppna tävlingen deltog hela 6 damcyklister. SFIM i tempo vanns av Terhi Martikainen från GIF medan den öppna klassen vanns av Ursula Lindén från Henttala Development.

I linjeloppet deltog 50 talet cyklister i olika klasser.

I H- Elit var det hela 26 cyklister med team från bla. Larsmo IF, Akilles Green, GIF och Jurvan Voima. En klunga på några cyklister drog sig loss redan under det första varvet och höll ledningen ännu till det tredje varvet.

Vladyslav Makogon var starkast i slutspurten före Larsmo IF:s Markus Björklund. Trea kom vinnaren i den öppna klassen Filip Skuthälla från Jurvan Voima och fyra men också SFIM trea blev Sampo Malinen från Akilles Green Team.

Palaver efter målgång på linjeloppet

I dam Elit fanns det inga SFI-deltagare men Ursula Linde´n från Henttala Development startade tillsammans Karoliina Leinonen från Lahden pyöräilijät i samma start som herrarna. Leinonen kom som etta i mål.

I DU17 startade två SFI cyklister Agnes Liljekvist GIF och Sofia Ahonen IK-32. Sofia Ahonen avbröt på andra rundan och Agnes blev således dubbel SFIM mästare.

Förutom SFIM i cykling kördes också områdesmästerskap och Tour de Hankmo samtidigt. Dessa tävlingar drog 30-talet cyklister till Västerhankmo.

SFIM i cykling arrangerades igen efter en paus på flera år och arrangörsföreningen VIS hade hjälp grannföreningen Jurvan Voima i arrangemangen. SFI:s mål är att stärka cykelsporten i Svenskfinland och tävlingen på den platta banan var ett välkommet tillskott i tävlingskalendern 2023.