Ungdoms VM i Cali

Reslultat och startlistor

Ungdoms VM U20 avgörs i Cali samitidigt som det tävlas om FM medaljer i Joensuu. På plats har SFI föreningarna fem idrottare. Charlotta Sandkulla IF Åsarna( slägga) , Vivian Suominen HIFK ( spjut) , Emilia Karell Sjundeå IF ( spjut) , Silja Andersson Esbo IF ( Stav) och Rasmus Martin IF Sibbo -Vargarna ( 4x100m) . Dessutom tävlar HIFK:s Nora Lindahl för Sverige på distanserna 100m, 200m och 4x100m.

I spjutkvalet tog sig båda våra representanter Emilia Karell Sjundeå IF och Vivian Suominen HIFK vidare till final.

Emilia Karell lyckade få till ett bra kast på 53,26 i spjutfinalen och kunde säkra en poängplats med sin åttonde placering. HIFK:s Vivian Suominen var 11:e dam i VM finalen i Cali. Båda damerna kastade sitt andra bästa resultat för sommaren. För en bronspeng borde kasten ha burit 55.11.

Emilia Karell ( Bild:SUL)

IF Åsarnas Charlotta Sandkulla kastade 57.53 i släggkvalet i sitt tredje kast och var med det 17:e i tävlingen. Charlotta är SFI-rekordhållare i D19 från denna sommar.

Charlotta Sandkulla ( Bild: SUL)

Esbo IF:s Silja Andersson tog sig till final under måndagens förmiddagspass i sitt tredje hopp som bar 405. Silja var elfte i finalen dit 13 hoppare tog sig.

Finalen skulle ha gått under onsdagen men blev framskjuten pga en storm till torsdagen förmiddagspass. Där knep Silja en sjätteplats med resultatet 410.

Silja Andersson ( Bild: SUL)

Nora Lindahl löpte försök på 100m som en uppvärmning inför huvudsträckan 200m.

I försöken på 200m löpte Nora 23,80 som är nytt personligt rekord för henne i och därmed förbättrade Nora sitt egna SFI – rekord i klassen D19. Lika snabbt har endast Mona-Lisa Pursiainen löpt med handtid 23,7 1970 i Prag. Det betyder att Nora och hennes far Markus Lindahl båda har SFI-rekord i 19 års klassen på både 200m och 100m!