Yles sändningar och allt om VM från Yle Sporten

Nathalie krossade personbästat i försöken
Bild: SUL arkiv / Jesse Väänänen

Nathalie gjorde en rejäl rekordförbättring förra helgen i Manchester och nu slog hon till igen i VM försöken i Budapest med att löpa 4.06,93.

– Jag är nöjd med hur jag lade upp loppet och att löpningen kom lite längre idag än förra helgen i Manchester , sa Nathalie i YLE.s TV intervju efter loppet.

Nathalies tränare Tom Andtbacka, som var på plats i Budapest, anade att det kunde finnas 1-1,5 sekunder att ta ännu .

Tiden är nytt finländskt rekord i U23-klassen och samtidigt också SFI rekord i 22-års klassen. Nathalies rekord från förra helgen var 4.08,46.

Tiden räckte till en elfteplats i försöksheatet där de sex främsta gick vidare till semfinal.

Camilla hamnade dra stora delar av loppet

Camilla Richardsson har visat säker form hela sommaren – speciellt på 10 000m. Camilla gick upp i ledning efter första kilometern av loppet för att dra då inledningen av loppet såg ut att bli på tok för långsam.

Efter dryga 3 km kvar hamnade Camilla ge efter och släppte förbi löpare och farten i loppet ökade avsevärt. Camilla slutade på en 15:e plats med tiden 32.15,74, som är drygt en minut från sitt årsbästa och finska rekord.

Camilla konstaterade efter loppet att hon tänkt över många scenarier på vad som kan hända i loppet, men att gå upp och dra i täten inte varit ett av dem.

– Men eftersom jag ändå inte hade någon chans att vinna loppet så tänkte jag att vi får se vad som händer, sa Camilla i YLE:s intervju efter loppet.

Camilla löper ännu 5000m i VM i Budapest på onsdag 23.8 kl 12.00.