FM 16/17 i Bennäs / Dag 2

Live resultatservice

Live stream

Dagen inleddes direkt med en final i slägga med stark SFI – reprsentation. IF Länkens Emmanuela Koomson drog till med sitt bästa kast 58,58 i den sista omgången och gick förbi HIFK:s Nellinoora Maunula som tidigare hade satt ett ordentligt personligt rekord med 58,24. Borgå Akilles Emma Backlund satt även hon ett rejlt personligt rekord och var femma i tävlingen med 51.10. Klubbkompisen Senja Pantti var åttonde dam i tävlingen.

Emma Loo från Pargas tog sig vidare till final i D16 tresteg med 10,58. Esbo IF:s Iina Appelqvist var trettonde och IF Drotts Fanny Östman sjuttonde.

Försök löptes även på 200m där damerna Inka Pöyry HIFK, Laura Einamo HIFK och Ella Paukku Esbo IF tog sig vidare till final . I D17 tog sig IF Raseborgs Saimi Lupala till final Liksom Vasa IS Ida Wiklund. I försöken deltog också Belinda Stenroos IFN, Emilia Tallqvist Borgå Akilles, Ana Ciornei IF Åsarna och Laura Byström IK Falken.

Benjanmin Olli hoppade 6.32 och var trea i H16 längd. Sibbos Emil Nylund var nionde och IF Raseborgs Oliver Nylund trettonde i tävlingen. I H17 vann Adrian Björkgren med 20 cm tillgodo före tvåan.

Adrian Björkgren ( Foto: Heidi Lehikoinen)

I D16 slägga var IF Åsarnas Charlotta Sandkulla tvåa med resultatet 56,73. Även denna damklass har SFI-föreningarna fin representation: fyra Saara Puustinen Borgå Akilles, sexa Sandra Hongell IF Åsarna, åtta Sofia Wahlsted Borgå Akilles och tolva Anna Willför Vasa IS.

Charlotta Sandkulla inledde återhämtningen efter tävlingen med Närpestomater

Försöken på korta häcken löptes vid middagstid och av våra idrottare tog sig följande vidare till final: D16 Lina Tervo HIFK, Tilda Höglund IF Drott. D17 Iina Holopainen HIFK med bästa försökstid. I försöken löpte också Andrea Rönnskär som senare hoppar längd i D17.

I H17 var SFI-rekordhållaren Adrian Björkgren snabbast och till final tog sig även Sibbos ”Matias-Vargar” Komi och Tulokas.

I D16 kula knep Liljendal IK:s Jonna Vireń en sjätteplats med resultatet 11.46.

I D17 höjd fick Saimi Lupala IF Raseborg och Janna Siegfrieds dela på silvret med resultatet 165. Fyra var HIFK:s IIna Holopainen med 162. I F16 längdtävlingen placerade sig Borgå Akilles Gisela Bergström på en sjundeplats och Pargas IF Emma Loo var elfte dam.

Janna och Saimi

Esbo IF:s Jonathan Ekberg var i en egen klass på 3000m gång H17. Guld blev det med tiden 13.55,04. Lauri Wuorerinne IF Raseborg tog en sjundeplats i diskus för H17 och IF Sibbo-Vargarnas Robin Hildeń var elfte i H16.

Jonathan med tränarna Helena Åström och Oscar Härkönen

I hinder så kom det två medaljer idag. Borgå Akilles Oscar Nyholm löpte 6.16,27 och blev bronsmedaljör i H16 och gjorde PB med flera sekunder. Paulus Lehtimäki från Sibbo – Vargarna var även han trea på samma sträcka i klassen H17.

Oscar Nyholm, Borgå Akilles

HIFK:s Noor-Eldin Mahmoud stod för en stor överraskningsmedalj när han förbättrade sitt personbästa till 187 och knep silvret i höjdtävlingen i H17. Sjundeå IF:s Johan Grönroos var femma i tävlingen med resultatet 175.

Hemmapublikens favorit i längdtävlingen i D17, IK Falkens Andrea Rönnskär hoppade in på en sjunde plats med att förbättra sitt personbästa till 530.

I D17 kula placerade sig IF Krafts Johanna Tikkala på en femteplats med resultatet 13.28. Nellinoora Maunula som tidigare under dagen tagit silver i slägga var nionde dam.

HIFK:s Emma Nyström var trea i D16 800m och Borgå Akilles Carla Jalkanen var åttonde dam i finalen.

Korta häck blev i H17 en uppvisning av Adrian Björkgren med nya SFI-rekordet 13,83. IF Sibbo – Vargarnas Matias Komi var tredje i tävlingen och klubbkompisen Matias Tulokas sjätte.

På damsidan tog HIFK:s häckdamer två medaljer när Lina Tervo i D16 löpte till brons på fina tiden 13,84 och IIna Holopainen var tvåa i D17 med tiden 13,82. IK Falkens Tilda Höglund var sjätte i D16 finalen

Idag blev det totalt 16 medaljer för SFI-föreningarna ( 4 guld, 5 silver och 7 brons)