Inomhus-FM andra dagen

Damernas mångkamp inledde den andra tävlingsdagen i Sportkvarnen. I damernas mångkamp startade Esbo IF duon Jessica Rautelin och Ida Ounaslehto. Rautelin tog redan i första grenen ton för mångkampen med att placera sig som tredje i den inledande grenen 60m h och också Ounaslehto inledde starkt med en femteplacering.

Jessica Rautelin i kultävlingen i mångkampen

I höjdhoppet landade Jessi på 162 och Ida på 150. I kultävlingen blev det en tredjeplacering igen med 12.48, en cm från tvåan Wilma Itälinna. Ida stötte 11.08 tog en åttonde placering.

Med 557 i längd kunde Jessica befästa tredjeplatsen i mångkampen inför 800m, som för henne är en stark gren. Jessica tog förväntat kommandot i det avslutande 800m:s loppet och löpte in som segrare i den sista grenen på tiden 2.16,81 och säkrade ett FM-brons. Ida slutade på en åttondeplats i tävlingen.

200m:s försöken bjöd på många personbästan

I 200m:s försöken blev det många nya personbästan av damerna och en av de högklassigaste finalerna på många år. I försöken löpte HIFK damerna Silja Filenus, Ann-Mari Korte, Elmiina Siikala och Mila Heikkonen alla nya personbästan men ingen tog sig till final, trots att Kortes tid var så bra som 24,26.Även Saimi Lupala IF Raseborg och och Jasmin Showlah HIFK deltog i försöken. Det blev således inga SFI:are i damernas final, dit det krävdes en tid på 24.17.

På herrarnas 200m blev det ett olyckligt DQ för Benjamin Olli från det första heatet. HIFK:s Arttu Paananen löpte start och var tvåa i det andra heatet på nytt personbästa 22.05 och Eljas Aalto såg stark ut och båda tog sig till final.

Sofie Lövdahl tillbaka på FM – arenorna

Sofie Lövdahl, som inte tävlade senaste sommar mer än två tävlingar, är tillbaka på mästerskapsarenorna. Idag blev det 3000m från B-heatet pga att det saknades statistikresultat från denna inomhussäsong och sommaren. Sofi lät sig inte stoppas för det, utan gick upp och drog i ett tidigt skede och kom i mål som segrare i B-heatet på tiden 10.03,67 som räckte till en sjundeplats i sammandraget. Klubbkompisen från VIS Cecilia Österberg löpte in på tiden 10.29,87. På herrarnas 3000m deltog GIF:s Joni Vrikkala och var åttonde på tiden 8.42.10.

Sofie Lövdahl på damernas 3000m
Eljas Aalto överlägsen segrare på 200m

På damsidan blev det inga SFI-finalisten men på herrsidan överraskade Eljas Aalto med att vinna tävlingen i överlägsen stil på en tid som är den tredje bästa genom tiderna i Finland. Jonathan Åstrands innehar SFI-rekordet på 20,73.

Eljas Aalto och målgången på 200m
Elin Pajunen snuddande nära guld i damernas höjd

VIS Elin Pajunen var snuddande nära en guldmedalj i damernas höjdhopp då hon med höjden 181 men med en rivning mer än vinnaren Heta Tuuri, fick nöja sig med en silvermedalj. Unga GIF-hopparen Vilma Knutar hoppade säsongsbästa med 167 och var åttonde i finalen.

I herrarnas stavtävling kämpade Albin Lundberg, som för övrigt gör sin militärtjänstgöring för tillfället, med att få hoppen att stämma. Han slutade på 485 och en femteplats. IF Sibbo-Vargarnas Anton kunnas var var sjätte på 445.

60m häckloppen bjöd på dramatik

I försöksheaten löpte alla toppar i olika heat och var det klara för final. Annimari Korte som hade ett digert program i FM slösade inga krafter utan säkrade en finalplats på tiden 8.25. I försöken löpte klubbkamraterna Iina Holopainen på 8.54 och Tanja Kokkonen på 8.41 och Mila Heikkonen på 8.72.

I finalen blev det flera tjuvstarter som slutade med att två av favoriterna, Annimari Korte och Lotta Harala diskvalificerades. Loppet vanns av förhandsfavoriten Reetta Hurske på utmärkta 7.83.

På herrarnas 60m lyckades man undvika tjuvstarter och tävlingen vanns av Elmo Lakka från JKU på 7.67. I försöken löpet IF Sibbo- Vargrans Matias Tulokas nytt PB på 8.40 och Åsarnas Fredrik Björkqvist löpte herrhäckarna på tiden 8.70.

Sibbo och HIFK utmanade JKU i stafetten

IF Sibbo-Vargarna kunde utmana förhandsfavoriterna JKU i stafetten på 4x200m med löpordningen Eljas Aalto, Mikael Granqvist, Anton Kunnas och Matias Tulokas och loppet avgjordes på det sista varvet till JKU:s fördel och Sibbo fick ett silver. Vasa IS var sjätte med Benjamin Olli , Ive Ntumba , David Bamm och Albin Lundberg. HIFK:s lag Arttu Paananen , Anton Tallbacka , Pekka Sinkkonen , Erik Back hamnade att avbryta pga skada.

På damsidan var HIFK:s Annimari Korte , Mila Heikkonen , Elmiina Siikala och Viivi Lehikoinen starka och utmande JKU:s damlag trots att det inte räckte riktigt till slut och det också för HIFK blev ett silver.

SFI tog totalt 10 medaljer under detta inomhusmästerkap.