Jonathan Ekberg 15:e i EM-debuten

Det gick i rekordfart då Jonathan Ekberg blev 15:e i U23-EM. Esbo IF-gångaren gjorde en bra tävling på 20 kilometer.

Jonathan Ekberg slutade på 15:e plats i EM-debuten. Foto: Mikael Nordman

Jonathan Ekberg fick tävla i U23-EM på hemmaplan. Han gjorde en bra tävling i högsommarvärmen och gick in som 15:e man i loppet över 20 kilometer.

Ekberg, som tränas av Oscar Härkönen och Helena Åström, höll rekordfart på rundan i Alberga idrottspark. Han klockades för 1.29.53 och förbättrade sitt rekord från april med fyra och en halv minut.

Segraren Paul McGrath var i en klass för sig och gick i mål på 1.21.03. Italienaren Andrea Cosi var tvåa.

Naantalin Löylys Jerry Jokinen öppnade Finlands medaljkonto dä han var trea, 3.38 bakom den spanska segraren. Jokinens tid – 1.24.41 – är finländskt rekord i 22-årsklassen.

EM startade med gång på onsdagskvällen. På torsdag kör mästerskapen i Esbo i gång på allvar. Då tävlar en annan Esbo IF:are på hemmaarenan. Silja Andersson hoppar i stavkvalet med start klockan 10.40.